Terug

De kinderen kunnen niet naar school door een onbereikbare voogd, wat nu?

Er is ons door de rechtbank in Groningen een gezinsvoogd toegewezen ivm dat onze twee dochters niet naar school gaan.

Na de zomervakantie zou er alles aan gedaan worden om alles weer in goede banen te leiden. Na de zomervakantie zou er voor de oudste een gesprek op school met de directie, de leerplicht ambtenaar, de voogd en wij dus komen, maar tot nu toe is er niets gebeurd. Voor de jongste zou taxi vervoer geregeld worden, maar daar draaien we zelf voor op tot nu toe.

Dat is een kostenpost van ongeveer 270 euro per maand wat we niet kunnen dragen.

Als we gaan bellen met de voogd is hij niet te bereiken en krijgen we een antwoord apparaat/voicemail. Teruggebeld worden we niet.

Nu kunnen we onze jongste dochter niet langer naar school brengen en de oudste gaat nog steeds niet naar school (ze wil niet meer naar die school). Andere school zou voor haar geen bezwaar zijn en wil ze wel heen.

 

Mijn vraag: wat zou ik kunnen doen om alles toch in het werk te krijgen en beide kinderen toch weer naar school kunnen.

 

Wachtend op een antwoord.

f-feenstra


1 Antwoord

Antwoord van Brokers Advocaten

Allereerst moet u in contact treden met uw gezinsvoogd. Als u deze telefonisch niet kunt bereiken, hetgeen vaak het geval is, stuurt u dan een brief. U moet zich in ieder geval aantoonbaar inspannen om contact te hebben met de gezinsvoogd en leg uw problemen uit.

 

Verder kunt u contact opnemen met de leerplichtambtenaar. Die kan dan met u op zoek gaan naar een school waar uw kinderen wel heen gaan en waar ze ook aangemeld kunnen worden.