Terug

Hoe dwing ik -na een echtscheiding- de verkoop van de woning af?

Anja

Beste advocaten,

 

Kan ik afdwingen dat de woning verkocht wordt of dat mijn ex mij uitkoopt? Ik kan de overwaarde uit de woning goed gebruiken. Volgens het convenant moet ik als vertrekkende partij 50% van de eigendomslasten betalen, maar dat is toch niet reëel na 4 jaar? Kan ik aanspraak maken op een huurvergoeding? En hoe kom ik van de hoofdelijke aansprakelijkheid af? Had de advocaat/mediator destijds hier niet beter op kunnen anticiperen? 

 

Alvast bedankt voor uw antwoorden,

 

Anja


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Anja,

 

Als er genoeg gronden zijn om de ex-partner te  dwingen mee te werken aan verkoop. Weigert hij dan kan een vonnis in de plaats komen van zijn medewerking. Met het vonnis wordt dan de opdracht gegeven aan de makelaar tot plaatsing van de advertentie, aan de notaris wordt de opdracht tot levering aan de koper gegeven. Hem dwingen je uit te kopen is alleen zinvol als hij op basis van zijn salaris de hypotheek kan overnemen. 

Je andere vragen zijn wat minder makkelijk te beantwoorden.  Uiteraard kun je even bellen om die toe te lichten en wellicht kan ik je daarmee ook op weg helpen.

 

Groet, Tom