Terug

Hoe kan ze haar spullen terugkrijgen na het stoppen met samenwonen?

mar

Hallo,

 

Mijn zus is na 5 jaar samenwonen weggegaan bij haar vriend en ze hadden geen samenlevingscontract! Maar haar spulletjes staan nog bij haar ex en hij bedreigt haar. Hier heeft ze al aangifte over gedaan bij de politie. Ook staan er spullen die ze afgelopen september bij ons overleden vader heeft meegenomen uit de ouderlijke woning. Kan zij die spullen terug krijgen, en hoe?

Want van die spullen van bij mijn ouders is geen bonnetje. Wat kan ze doen? Graag zou ik hier een antwoord op willen. Haar ex heeft geen inkomen en werk. En ze heeft zelfs nog geld overgemaakt uit de erfenis die ze heeft verkregen voor zijn huur en voor te leven zodat die nu nog even vooruit kan totdat die zijn eigen inkomen geregeld heeft.  Alvast bedankt.


1 Antwoord

Antwoord van Duvekot Advocaten

Uw zus moet eerst een lijst maken met haar spulletjes en die haar ex in een aangetekende brief toezenden en hem sommeren binnen een week de spullen vrij te geven zodat ze die op kan halen. Lukt dat niet, dan moet zij minimaal 2 getuigen zoeken die bevestigen dat de spullen op de lijst van haar zijn. Misschien heeft ze ook bonnetjes of bestaat er een opgaaf van de successieaangifte van de spullen van haar vader. Ze kan daarmee beslag leggen op haar spullen (dat doet de deurwaarder) en haar eigendommen opvorderen (revindiceren). Niet vergeten bij de advocaat een identificatie mee te nemen en een loonstrook of bewijs van uitkering. Ook van haar eventuele huisgenoot.