Terug

Hoe sterk sta ik in dit conflict met de aannemer?

anna

In de herfst een aannemer in de arm genomen na uitgebreide offerte aanvraag en overleg met architect, voor het vervangen van 60m2 pannendak op 100 jaar oud huis. Het zou 5 dagen duren.  Na 2.5 week is de aannemer zonder overleg vertrokken, terwijl slechts 2/3 af was. Na nog een week in het ongewisse en onbereikbaar zijn nam hij weer contact op, of hij de week erop terug mocht komen. Inmiddels met architect zaak doorgenomen dat alles wel erg traag en tegen alle beloftes in verliep. Natuurlijk aannemer erop aangesproken vanaf dag 1, maar nooit  voor rede vatbaar. De aannemer is toen via de juiste weg van het werk gezet, dus aangetekende brief van in gebreke stelling en datum warop het werk echt af moest zijn, en nadat het werk in die periode dus niet af was een aangetekende brief dat hij niet terug hoefde te komen. Had inmiddels 2/3 van het geoffreerde bedrag al na 1 week betaald (dom?).

Het werk is door 2e aannemer toen noodgedwongen hals over kop afgemaakt omdat het inmiddels winter begon te worden (we zijn inmiddels dus geen 5 dagen maar meer dan maand verder). Nu stuurt de aannemer een nota waarin hij maar liefst 3 maal het complete geoffreerde bedrag schrijft. Plus hij heeft een advocaat in de arm genomen om dit bedrag te innen. Met allemaal beschuldigingen en reden die niet kloppen.

Om kort te gaan, hoe sterk sta ik in mijn positie? Heb vele, vele foto's, mailwisseling, smsjes, de offerte, oa.  Heb in verleden veel klussen laten doen door diverse bedrijven, maar dit is me nog nooit gebeurd.


1 Antwoord

Antwoord van Peeters Vastgoedadvocatuur

Geachte mevrouw,

 

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat u de aannemer keurig in gebreke heeft gesteld waarna u de overeenkomst hebt ontbonden. In een dergelijk geval heeft de aannemer geen aanspraak op het resterende bedrag en is zelfs schadeplichtig jegens u (lees: moet het verschil betalen tussen de resterende termijn en de door u gemaakte kosten voor de tweede aannemer). Mijn advies zou zijn om de advocaat van de wederpartij dit schriftelijk te laten weten en een tegenvordering in te dienen.

 

Met vriendelijke groet,

 

mr. ir. T.L.H. Peeters

Peeters Vastgoedadvocatuur

Tel. 06-52651883