Terug

Iets minder werken na scheiding, invloed op partneralimentatie?

Bert

Ik zit in een scheidingsproces en werk nu 40hr/week. Ik wil na de scheiding ook mijn zorgtaak voor de kinderen goed invullen (ik heb de kinderen gemiddeld 3 dagen/wk en in ieder geval do+vr. Schoolvakanties zal ik ook naar rato invullen.) Dat betekend dat mijn vakantiedagen erdoor zullen vliegen aan zorgtaken. Mijn aanstaande ex-vrouw werkt nu 16hr/wk

Een van de opties is dat ik van 40-->36 hr ga werken zodat ik in ieder geval door de week de kinderen op kan vangen na school zonder hier teveel vakantiedagen op in te leveren. Heeft dit dan invloed op de partneralimentatie of is iedere vrijwillige verlaging van werkuren "eigen keuze" en jammer dan?

Alternatieven: ik kan 1) de kinderen minder zien, maar dat willen we eigenlijk allebei niet. 2) ik kan proberen de andere dagen uren bij te sprokkelen (binnen 1 werkweek mag ik dat). 3) kinderopvang:  dat kost net zoveel als minder werken.


1 Antwoord

Antwoord van De Wit Advocatuur

Dag Bert,

Ik weet niet precies wanneer je deze vraag hebt gesteld, maar excuses voor de vertraging in de reactie.

De vraag heeft niet zozeer betrekking op het arbeidsrecht, maar eerder op dat van familierecht. Ik wil je dan ook graag naar een advocaat verwijzen met die expertise.

Met vriendelijke groet,

René de Wit