Terug

Is mijn advocaat in gebreke gebleven?

Moeder

Mijn ex betaalt nu 2 maanden geen partner- en kinderalimentatie. Ik heb LBIO gevraagd hoe nu verder. Deze vertelde mij dat waarschijnlijk mijn advocaat in gebrek is gebleven, want de voorlopige voorzieningen van de rechtbank te Leeuwarden d.d 10 aug. 2011 is een beschikking genomen dat de vader per kind € 350 en €117 partneralimetatie moet betalen. En voorlopig de woonlasten blijft voldoen, waaronder de hypotheekrente, onroerende zaakbelasting en onderhoud woning.  

 

De scheiding is uitgesproken op d.d 1 maart 2012., maar de financiële zaken zijn nog steeds niet afgerond daar de vader eigen bedrijven heeft etc. Nu zegt LBIO dat de alimentatie ook op het formulier moet staan van de scheiding. Volgens mij is dit niet het geval. Nu kunnen ze geen eisen stellen aan de vader. Mijn advocaat heeft 2 weken terug gezegd dat ze schriftelijk nog weer zal vragen om alsnog te betalen, anders zou er een deurwaarder worden ingeschakeld.

 

Tot dusver is er nog geen actie van de advocaat genomen en ik kan haar niet bereiken. Ik zit met 3 kinderen (11, 12, en 15 jaar) te teren op mijn spaargeld. En zo als het nu lijkt zal ik ook de kinderen hun spaargeld moeten aanbreken. Wat moet ik nu doen. Ik heb dringend advies en geld nodig om de nota's te betalen .

 

ik wacht uw reactie af, 

 


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Als de rechtbank nog geen onherroepelijke beslissing heeft genomen op het punt van alimentatie blijven de voorlopige voorzieningen van kracht. Het LBIO heeft dus wel degelijk een titel om te incasseren als de alimentatie discussie nog niet is afgerond