Terug

Kan de organisatie de kosten van een sportabonnement zomaar verhogen?

Bianca

L.s.,

 

Per 1 januari is er een tariefverhoging ingesteld bij onze sportclub. Dit is ons niet kenbaar gemaakt en ik zag via internetbankieren dat de maandpremies verhoogd zijn. Ik vind de premies nu te duur en wij waren dus op geen enkele manier op de hoogte. Nu willen wij onze abonnement opzeggen omdat het gewoon te duur is en wij het niet meer kunnen betalen. Nu zegt de sportclub dat we er niet meer onderuit kunnen omdat de tariefverhoging is opgenomen in het reglement. Dit staat er in hun reglement: Sport Citadel is gerechtigd de geldende tarieven per 1 januari van enig jaar aan te passen en (gewijzigd) door te voeren conform de reguliere tariefsaanpassingen zoals op enig moment kenbaar gemaakt.

 

Kunnen wij nu wel of niet onder onze sportclub uit? Mijn jaarcontract is nu afgelopen en ik had een nieuw jaarcontract afgesloten en nu moet ik er een heel jaar bij blijven en kan ik er niet onder uit. ik dacht altijd dat als je een jaarabonnement hebt gehad dat je die daarna bij een nieuw jaarabonnement per maand kunt opzeggen.

 

Kunt u ons helpen?

 

Alvast bedankt


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Bianca,

 

In reactie op de vraag het volgende.

 

Als de sportschool een verandering aanbrengt in de algemene voorwaarden, zijn zij verplicht dit te laten weten aan de klant door bijvoorbeeld de gewijzigde voorwaarden op te sturen. Bij verandering van de algemene voorwaarden heeft u als klant het recht om de overeenkomst stop te zetten. De voorwaarden zijn immers niet meer hetzelfde als bij het aangaan van de overeenkomst en misschien bent u het niet eens met de nieuwe voorwaarden. Het voorgaande kan anders liggen als u uw abonnement verlengd heeft, nadat u op de hoogte was gebracht van de tariefverhoging en u zich later bedenkt.

Uw opmerking over de mogelijkheid om een jaarabonnement na het eerste jaar per maand op te kunnen zeggen, betreft nieuwe wetgeving welke voor telecommunicatie al in werking is getreden. Voor andere abonnementen gelden nog de huidige wettelijke regels. Op basis van die regels mag een abonnement na het eerste jaar verlengd worden met dezelfde periode.

Mocht u hier niet uitkomen, dan raad ik u aan de voorwaarden en het abonnement te laten beoordelen.