Terug

Kan de verdeling van de kinderalimentatie ook betrekking hebben op mijn zoon, waarvan mijn partner geen biologische vader is?

Monique

Sinds 2009 woon ik samen met een man die zijn samenwoning heeft beëindigd in 2007. Tijdens die relatie zijn twee kinderen geboren. Hiervoor wordt kinderalimentatie betaald. Ik heb ook een kind uit een vorige relatie, maar dit kind is niet erkend. Ik draag alle kosten voor dit kind.

In november 2010 hebben mijn huidige partner en ik een kind samen gekregen en de kinderalimentatie is verdeeld over de kinderen uit zijn vorige relatie en mijn laatstgeboren kind.

Ik ben benieuwd of het mogelijk is ook rekening te houden met mijn zoon, waarbij de kinderalimentatie over alle vier de kinderen kan worden verdeeld.

Doordat mijn partner en ik genoeg inkomen hebben, hebben wij geen recht op kindgebonden budget sinds wij samenwonen. Deze inkomsten zijn toentertijd komen te vervallen vanwege het samenwonen.

 

Met vriendelijke groet,

Monique


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Monique,

 

Er is geen wettelijke onderhoudsplicht van je nieuwe partner ten opzichte van jouw zoon. Dit is anders als jullie getrouwd zouden zijn of een geregistreerd partnerschap zouden hebben.

Je kunt eventueel wel aan de biologische vader van je zoon vragen om bij te dragen. Daarvoor is niet nodig dat hij je zoon heeft erkend.

 

Ik hoop dat je vraag hiermee beantwoord is. Voor verdere vragen kun je desgewenst contact met mij opnemen.

 

Mirjam van Baarle

De Jonge Advocaten

010-2140400