Terug

Kan het annuleren van een verkocht onder voorbehoud een slepende kwestie worden als de verkoper toch geld eist?

Heb een voorlopig koopovereenkomst gesloten voor een appartement onder voorbehoud van financiering. Echter de benodigde financiering heb ik binnen de daarvoor gestelde termijn niet kunnen krijgen en heb bij de notaris moeten ontbinden. De 2 benodigde afwijzingen vond de notaris voldoende om te ontbinden. De verkoper eist nu 10% omdat hij stelt dat banken makkelijk een afwijzing verstrekken en er niet aan de inspanningsverplichting is voldaan.

Kan dit een slepende kwestie worden?


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Dit kan een slepende kwestie worden als de verkoper het hier niet bij laat zitten. Dit betekent nog niet dat de verkoper uiteindelijk gelijk zal krijgen. Naar mijn mening houdt u zich aan de bepalingen in de voorlopige koopovereenkomst. Er is daarmee géén sprake van wanprestatie aan uw zijde.

 

Als de verkoper toch doorzet, dan is het wel verstandig om toch even contact met ons op te nemen. Mogelijk kunnen wij de verkoper duidelijk maken dat de kans op succes in procedure, voor hem niet groot zal zijn.

Afhankelijk van uw financiële situatie komt u in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand en zijn de kosten voor u beperkt.

 

Eventueel kunt u contact opnemen met mr. K. Tunç, werkzaam bij Schuldink Advocaten, tel. nr. 038-4530340