Terug

Kan ik aansprakelijk worden gesteld voor de huurschuld van mijn ex-partner?

Tamara

Ik zit met het volgende probleem.

Mijn ex heeft blijkbaar de huur niet betaald. Nu krijg ik brieven van het incassobureau, waarin gedreigd wordt met rechterlijke stappen als ik niet binnen 5 dagen betaal. De periode waar de huurachterstand betrekking op heeft is ruim na het beeindigen van onze relatie. Ik heb me destijds uitgeschreven bij de gemeente en woon nu al 4 jaar in een koopwoning. Kan ik aansprakelijk gesteld worden?

 

Met vriendelijke groet,

 

Tamara


1 Antwoord

Antwoord van van Rooij & Pijnacker Advocaten

Beste Tamara,

 

Uit het bericht kan ik niet afleiden of je met hem getrouwd bent en zo ja onder welke voorwaarden. Als je niet gehuwd was en het contract stond op zijn naam of als je aan de verhuurder bij vertrek (bijvoorbeeld ten tijde van de echtscheiding) hebt doorgegeven dat je vanaf toen geen huurder meer was, kan je niets gebeuren. Als het huurcontract al die tijd op je naam is blijven staan en de verhuurder is nergens van op de hoogte gesteld, is het te begrijpen dat ze jou ook aanschrijven. In ieder geval geldt dat je de vordering kunt verhalen op jouw ex.

Ik zou in ieder geval een brief sturen aan het incassobureau dat ze bij jouw ex moeten zijn met een kopie erbij van het uitschrijvingsbewijs.