Terug

Kan ik een second opinion aanvragen?

Anna

Beste advocaten,

 

Een tijdje geleden (juli) heb ik u een kwestie voorgelegd over een geschil met een aannemer. Nu ben ik weggeweest en lees nu pas het antwoord. Het antwoord van uw kant (o.a. van de aannemer geld vorderen wegens niet nagekomen afspraken) staat echter lijnrecht tegenover hetgeen wat mijn verzekeringsadvocaat doet (mij zo min mogelijk laten nabetalen aan de aannemer) en uw antwoord was ook wat mijn idee was vanaf het begin, en niet wat er nu gebeurd. Maar ja, je bent verzekerd en zit ermee, dus laat je het gaan.

 

Wat is nu wijsheid? Kan ik een second opinion bij de verzekering aanvragen? Naar een andere advocaat daar vragen? Sowieso een andere advocaat in de arm nemen maar hoe en wat met de verzekering?

 

Mijn dank,

 

Anna


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Anne,

 

In veel gevallen heb je inderdaad recht op een door de verzekeraar betaalde second opinion door een advocaat naar keuze. Of dit ook bij jou verzekering het geval is, staat in de verzekeringsvoorwaarden van je verzekering. Als dit in je voorwaarden inderdaad is opgenomen, dan is het meestal voldoende om aan de verzekeraar te berichten dat je niet tevreden bent over de wijze waarop je zaak tot nu toe is behandeld en dat je daarom een second opinion door een advocaat verlangt. Hierbij is het vaak handig om al aan te geven wie de second opinion naar jou mening zou moeten verrichten en te verwijzen naar de betreffende bepaling uit de voorwaarden.

 

met vriendelijke groet,

Rijs Advocatenkantoor

 

Thomas Rijs