Terug

Kan ik nog alimentatie verhalen nu in 18 ben?

mandy balkenende

Hallo,

 

Ik ben Mandy en heb een dringende vraag! Het gaat als volgt: mijn vader heeft sinds de scheiding met mijn moeder (ik was 14) geen alimentatie meer betaald en mij en me zusje en me moeder aan ons eigen lot over gelaten. Hoe moet ik dat krijgen nu ik al 18 jaar ben en bijna 19 jaar?

Met vriendelijke groet Mandy Balkenende


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

 

Dat hangt ervanaf. Indien er reeds een uitspraak van de rechtbank ligt met daarin een veroordeling van uw vader om alimentatie te betalen, kunt u tot vijf jaar terug alsnog aanspraak maken op betaling. Verder terug dan vijf jaar zal niet lukken aangezien er dan sprake zal zijn van verjaring van de vordering.

 

Indien er nog geen alimentatie is vastgesteld, zou dat wellicht alsnog kunnen, doch waarschijnlijk niet met terugwerkende kracht. De wet kent daarvoor een uitzondering, maar het woord zegt het al, het gaat om een uitzondering dus dat komt niet veel voor.

 

Omdat u nu meerderjarig bent, kunt nog wel aanspraak maken op kinderalimentatie, doch dan wordt wel rekening gehouden met uw omstandigheden zoals de vraag of u nu inkomen hebt of studiefinanciering. Let wel dat uw aanspraak los staat van de vraag of uw vader daadwerkelijk financiele ruimte heeft om alimentatie te betalen.

 

Uw vraag is wat lastig zo te beantwoorden, doch ik hoop dat u met het voorgaande uit de voeten komt.

 

Met vriendelijke groeten,

 

 

mr. J. Pieters, advocaat te Sneek