Terug

Laatste brief voor huisontruiming zomaar in de brievenbus! Wat is de wettelijke procedure?

Chris

Zonder een persoonlijke benadering over een aanstaande huisontruiming is er op een ochtend het huis van een jonge studente ontruimt. Ze deed de deur open en meteen kwamen 10 mannen het huis in.De "zogenaamde deurwaarder" ging zonder zich te legitimeren over het huis in een half uur te ruimen. Er stond een agent voor de deur, ook deze heeft geen legitimatie laten zien.

De bezittingen werden weggegooid of in dosen gegooid en de rest ging in an opslagcontainer. Na afloop werd er geen letter op papier gezet over wie deze mensen waren. Niets!

Kan dat zomaar in Nederland!

Er werd alleen geintimideerd met ankleden en opschieten omdat iedere minut honderden Euros kost!

Deze jonge vrouw zit nu op straat! 

 

Bij voorbaat bedankt! 


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Zonder nadere informatie over de casus is deze vraag niet volledig te beantwoorden. Ontruiming zonder enige aanleiding of voorgeschiedenis is juridisch niet mogelijk en lijkt daarom op voorhand onrechtmatig. Om iemand zijn/haar woning uit te kunnen zetten moet er normaal gesproken sprake zijn geweest van (langdurige) huurachterstand of misdragingen of andere redenen die in de wet zijn vastgelegd. Wanneer de verhuurder op dat punt in zijn recht staat, dient hij (uiteindelijk) naar de kantonrechter te gaan (dagvaardingsprocedure). Het vonnis kan vervolgens geëxecuteerd worden door een deurwaarder, eventueel met hulp van politie.