Terug

Mag mijn buurvrouw haar terrastoelen en tafels naar de voordeur verplaatsen?

DJ Mensink

Weledele heer,

 

Mijn buurvrouw begon vorig jaar voor het eerst na 11 jaar haar stoel bij warm weer naar de voordeur te verplaatsen.  Zij en ik huren een appartement aan de begane grond.

Omdat zij in een soort hoek woont had ik daar geen last van.

 

Echter dit jaar kwamen er twee stoelen en een tafel bij en ontvangt ze haar visite daar bij warm weer. Andere appartementsbewoners, die blijven daar hangen waardoor ik dan moet vragen of ik er langs mag. Stel je voor dat die mensen ook hun stoelen naar de voordeur gaan plaatsen gaan, dan zou ik daar niet eens langs kunnen. Ook moet ik omdat zij daar haar terrras wil hebben de fiets maar in de fietsenstalling zetten en de boodschapen naar het huis dragen.

 

Zelf heeft ze wel de fiets bij haar huis staan. Volgens de huismeester moet ik dat dan maar doen. Maar al die andere begane grond bewoners hebben hun fiets bij de voordeur staan terwijl mijn fiets uitkomt in een hoekje waar helemaal niemand lang komt en dus ook niemand last ervan heeft. Als hij dat zo stelt dan lijkt mij dat dat voor iedereen dan verboden wordt op de beganen grond.

 

Ik snap niet waarom die huismeester niet begrijpt hoe vervelend het is als je steeds om dat terras heen moet met een bochtje naaar rechts en op 2 meter afstand ik het gevoel heb dat ik zo de huiskamer van de buurvrouw instap. Is dit geen aantasting van mijn prive? Plus dat ik een draai naar rechts moet maken om om haar terras heen te kunnen.

 

Als ik dus de voordeur uitstap dan is op twee meter haar verplaatste en volgens haar priveterras. Terwijl ze aan de voorkant net als iedereen een terras heeft wat bij het huurhuis hoort. Omdat ik vriendelijk gezegd heb dat ik het zo niet handig vind met dat terras zoekt ze nu dingen zoals dat ik zogenaamd de deur te hard dichtdoe.  Ik zie al op tegen volgende zomer.

 

Mijn huismeester durft geen stelling te nemen en zegt dat hij niet verbieden kan dat mensen praten. Nee natuurijk niet dat snap ik ook wel, maar een heel terras en daar mensen ontvangen is toch iets anders lijkt mij.

 

Heb ik eigenlijk nog wel enig recht hierin?

 

Vr gr DJ Mensink


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

de voordeur - in gemeenschappelijk gebuik bij de bewoners - moet vrij blijven. A

Zo niet is er sprake van overlast waarvoor de veroorzaker verantwoordelijk is.

De overlast moet ongedaan gemaakt worden. Dit kan in rechte worden gevorderd.