Terug

Wat raad u aan om te doen i.v.m. rechtsbijstand?

Geachte heer/mevr.,

 

Heb in juni 2007 een zakelijke rechtsbijstand afgesloten bij een verzekeraar, waar ik om hulp gevraagd heb voor juridisch advies omtrent het huurrecht, in dit jaar 2008. De verzekeraar wil geen bijstand verlenen, omdat zij vinden dat ik aan het begin van 2007 in een geschil zat met de verhuurder van het pand en willen een clausule inbrengen met uitsluiting huurgeschillen. Heb bij afsluiting van de verzekering aan de tussenpersoon verteld dat er een geschil gaande was. Die vertelde dat op dat moment ik geen aanspraak maakte op hulp, maar in volgende gevallen zij mij wel van dienst konden zijn en heb toen de aanvraag ingediend. Nu wil de verzekeraar zich er van afdoen, maar heb ook op het moment een andere zaak bij hen lopen i.v.m een lekkage, waarbij dezelfde tussenpersoon niet wil uitbetalen en ik de hulp van de rechtsbijstand heb ingeroepen.

 

Wat raadt u mij aan te doen, aangezien ik een lopende zaak bij hen heb op het moment, maar ook omdat ik juridische hulp wil i.v.m. de verhuurder van het bedrijfspand.


1 Antwoord

Antwoord van Advocatenkantoor Gijzen

Ik begrijp dat u reeds een geschil had toen de rechtsbijstandsverzekering werd afgesloten. Verzekeraars geven in dergelijke gevallen nooit dekking (onder het mom "brandende huizen worden niet verzekerd"). Voor die zaak zult u dus zelf een advocaat dienen in te schakelen.

 

De zaak waarin de tussenpersoon zou moeten uitbetalen begrijp ik niet helemaal. De achterliggende verzekering zou naar mijn mening dienen uit te betalen, mits er dekking/aansprakelijkheid bestaat. Voorts begrijp ik dat u in deze zaak de hulp van de rechtsbijstandsverzekeraar heeft ingeroepen, dat lijkt mij verstandig want u heeft zich niets voor niets voor rechtsbijstand verzekerd. Ik zou deze zaak dan ook gewoon door de rechtsbijstandsverzekeraar laten behandelen. Indien zij dat weigeren, kunt u contact opnemen met een advocaat.