Terug

Welke mogelijkheden heb ik om onkosten voor een reparatie vergoed te krijgen van mijn hospes?

Salina

L.s.,

 

Ik huur een kamer bij een hospes. Er was een raam dat niet goed dicht ging, dit heb ik doorgegeven aan mijn verhuurder. Die deelde mij mee dat zijn zoon ernaar zal kijken, maar dit heeft hij niet gedaan. Ik heb het raam met een touw vastgemaakt totdat de zoon het heeft gerepareerd.

 

Onlangs is er regen door het raam gekomen, waardoor mijn spullen nat zijn geworden. De verhuurder dacht dat het raam was gerepareerd en de zoon van de verhuurder was in het buitenland voor zijn werk. Ik heb zelf het raam laten maken, nu wil ik de onkosten vergoed krijgen. De verhuurder is aan het dementeren en is opgenomen in een verpleeghuis. Ik heb de zoon benaderd, omdat hij de belangen van zijn vader behartigd. Maar hij wil dit niet vergoeden, omdat ik op eigen initiatief het raam heb laten maken. Mijn vraag is nu; welke mogelijkheden heb ik om de onkosten vergoed te krijgen, dat is in totaal 4000, - euro?

 

Alvast bedankt,

 

Salina


1 Antwoord

Antwoord van Stad Advocaten

Beste Salina,

 

Kosten die je in redelijkheid hebt moeten maken om je kamer 'waterdicht' te maken kun je verhalen, als je tenminste voldaan hebt aan alle regels. De omstandigheid dat de verhuurder tijdelijk in het buitenland zat en wellicht niet bereikbaar was, kan in je voordeel werken als je de verhuurder niet op tijd hebt geinformeerd. Wil je meer weten, neem dan contact op met 050-2303277 of kijk op onze website.

Vriendelijke groet,

 

David Schalkwijk

Stad Advocaten