Terug

Wie betaald de advocaat en notariskosten?

C

Hallo,

 

Wegens een achterstand in de huur heeft onze huurbaas een advocaat ingeschakeld. Deze advocaat heeft een voorstel gedaan om onze huurbaas een hypotheek ten laste van mij en mijn partner te laten vestigen op ons te koop staande huis. Dit indien wij de met de huurbaas onderling gemaakte afspraak niet zouden nakomen. De afspraak is dus niet vastgelegd bij de advocaat.  De hypotheekakte is betekend bij de notaris. Nu hebben wij ons keurig aan de gemaakte afspraken gehouden. Bij navraag bij de beheerder over het openstaande bedrag krijgen wij ineens de kosten voor de advocaat en notaris berekend. Dit is nooit aan ons gefactureerd en ook nu zijn ons enkel de facturen gericht aan de huurbaas doorgestuurd. Wie dient deze kosten te betalen?


1 Antwoord

Antwoord van Legalloyd

Beste meneer/mevrouw,

 

De rol van de notaris is bij niet geheel duidelijk. Is het voorstel door u geaccepteerd? En wie heeft de notaris ingehuurd?

 

Over het algemeen zijn de kosten van een dienst voor degene die deze dienst afneemt, tenzij uitdrukkelijk vastgelegd is dat deze gedeeld wordt of door iemand anders betaald wordt. Naar ik begrijp uit uw verhaal is er dus geen enkele reden waarom uw de advocaat van uw huurbaas zou moeten betalen.